Regelbunden service av din AC (luftkonditionering) kan undvika dyra reperationskonstnader. Har din AC i bilen slutat fungera eller fått sämre effekt? För att ett AC system ska fungera på rätt effekt krävs det regelbunden service. Kanske fungerar ditt AC system idag men en service kan förlänga dess livslängd och minska risken till oönskade konstader och framtida reperationer.

 

KW Bilservice erbjuder sen långt tillbaka professionell hjälp med en icke-fungerande AC. Vi har dens senaste utrustningen för kontroll, reperation och påfyllning av alla bilmärkens AC system. OBS, är du pollenallergiker är det än mer viktigt att rengöra och serva din AC.

 

Dagens AC system ska kontinuerligt servas hos certifierade verkstäder där köldmediemängd töms, vägs och renas för att sedan återfyllas, vi rekommenderar att du gör en AC-service med 24 månaders intervall. AC system tappar cirka 5-8% köldmedia/år och denna förlust gör att kompressorn får arbeta hårdare för att uppnå samma effekt vilket på längre sikt kan skapa kompressorhaveri. Ett AC system arbetar med temperaturer ner till under 0 och upp till 80 grader och varma och heta sommardagar kan trycket i systemet nå ända upp till 20 bar. Systemet har även utsatta delar som kondensorn som är placerad framför kylaren och utsätts för insekter, stenskott och på vintern salt.

 

AC fyller även en fundamental funktion på vintern. Har din bil en defrosterfunktion så startar AC systemet och för att snabbt ta bort fukt och få en torr varmluft på vindrutan krävs ett fungerade AC system. Det här är funktioner som används året runt, vilket gör att AC systemet även är viktigt under vintern. Bilar som är utrustade med en elektronisk klimatanläggning kräver att AC systemet fungerar, annars kommer inte den här funktionen kunna utnyttjas till sitt fullo.

 

KW Bilservice är godkända och certifierade av INCERT. Ta kontakt med oss på för att få ett kostnads- och åtgärdsförslag för ditt AC system.